Locatie en omgeving

Waar vindt u de camping:

In midden Portugal, aan de voet van de Serra da Estrela (het Sterrengebergte):

waar vindt u ons?

Aan de N230, genoemd naar de brug met de 3 toegangen:

Ponte das Três Entradas

Voor de routebeschrijving: ga naar de pagina routebeschrijving

 

Omgeving, wat is er te doen

De camping ligt aan de voet van het nationale park de Serra da Estrela, een prachtig granietgebergte, met verrassende rotsformaties. Het hoogste punt -de Torre of Toren- is 1993 meter en biedt prachtige vergezichten. De Serra do Açor is een nog onontdekt, groen en verrassend laaggebergte, met als hoogste punt de Colcurinho (1244 m) op 20 km van de camping. De regio kenmerkt zich door heuvelruggen, veel groen, terrassen waarop druiven en olijven verbouwd worden. De rivieren (Mondego, Alva en Alvoco) hebben mooie rivierstrandjes, waar je de nodige verkoeling en ontspanning kunt vinden.
In dit gebied, een oase van rust en ruimte, zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen, zwemmen, paardrijden, auto-en motortochten, te kayakken en te genieten van het authentieke dorpsleven. In elk dorpje is wel een barretje te vinden!
De Portugese keuken biedt een diversiteit aan smaakvolle en voedzame maaltijden, voor weinig geld!

Tochten per auto of motor naar het Nationaal park Serra da Estrela

Dit is de hoogste bergketen van het vasteland van Portugal, met de Torre op 1993 meter. Om de 2000 meter te bereiken is er een torentje (de Torre) gebouwd, van 7 meter. Het is in elk jaargetijde prachtig. In het voorjaar zijn er veel bloemen en is het kleurrijk, in de zomer koel en bieden een aantal stuwmeren verkoeling. In de herfst zijn de kleuren bijzonder en is het een ideale tijd voor wandelingen. In de winter kan er geskied worden, en is het voor de Portugezen de enige plek waar ze sneeuw kunnen zien. Hier vind je nog herders met hun kuddes.

Serra do Açor

Minder bekend, nog niet ontdekt en daardoor zeer verrassend, authentiek met verschillende tegen de berghellingen “aangeplakte” dorpjes. Prachtig, kronkelende weggetjes waar je nauwelijks tegenliggers hebt. Dit gebied wordt gekenmerkt door een leisteengebergte en de Aldeias do Xisto (leistenendorpjes), waarvan Piodão het hoogtepunt vormt. Dit dorpje staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Zeker een bezoek waard en de lokaal geproduceerde likeurtjes zijn heerlijk.
Mooie watervallen en wandelingen zijn er bij Fraga de Pena, Benfeita en Barriosa. waterval

Praias Fluviais (Rivierstrandjes)


Er zijn diverse rivierstrandjes in de omgeving. In de rivier die langs de camping stroomt kan ook gezwommen worden. In Avô (4 km) en São Sebastião da Feira (15 min. te voet) zijn strandjes langs de rivier. In de zomerperiode zijn er ook barretjes en kan er wat te eten gehaald worden.

Bij Loriga is een hele bijzondere Praia Fluvial.

 

 

 

 

Op de camping is een informatiemap en zijn kaartjes van de omgeving beschikbaar. Meer informatie vindt u onder de button Actief.