Actief

Wandelend de omgeving verkennen

In de nabije omgeving zijn heel veel wandelmogelijkheden. Qua klimaat zijn het voor- en najaar het meest geschikt om te wandelen of te fietsen.

hiking; caminharVanaf de camping zijn er vijf gemarkeerde wandelingen. In de Serra da Estrela zijn diverse goed gemarkeerde routes. Als u onder begeleiding de bergen wilt verkennen, dan kan dat ook. We werken samen met een ervaren gids. In het leistenen dorpje Piódão (Serra do Açor) zijn diverse routes gemarkeerd. In het gehele gebied wordt gewerkt aan het goed markeren en onderhouden van de routes. 

 

Ook op Wikiloc zijn routes voor wandelingen en tochten te vinden.

Oud klooster

In het nabijgelegen Santuário da Nossa Senhora das Preces in Vale de Maceira bevindt zich een prachtig oud  klooster met historische kapellen van de katholieke Kruisweg. Er staan eeuwenoude bomen in de botanische tuin. In 1371 verscheen ‘Onze Lieve Vrouwe van de Gebeden (Nossa Senhora dos Preces)’ aan een paar herderskinderen op de bergtop Monte do Colcurinho (1244 m). Ter ere hiervan is er een kapelletje gebouwd op deze bergtop, Capela da Nossa Senhora das Necessidades. De top biedt  top prachtige uitzichten, o.a. op  Ponte das Três Entradas. Portugezen gaan er graag naar toe en gebruiken de eetruimte om te barbecueën.

Er zijn een aantal sites waar u meer informatie kunt vinden. Kijk op de pagina Links voor meer informatie. In het boekje “Midden Portugal” staan diverse wandelroutes beschreven.

De route bij Loriga is aan te bevelen!

Een andere mogelijkheid is een Jeepsafari. Een hele dag op pad, naar plekken waar je anders niet komt!

Fietsen

Voor de geoefende fietser zijn er pittige tochten te maken, bijvoorbeeld naar de Monte de Colcurinho (1400 meter) of de Torre (1993 meter). Voor de minder geoefende fietser zijn er ook mogelijkheden. Vanaf de camping hebben we een 5-tal fietsroutes. We verhuren mountainbikes voor € 7,50 per dag. Op routeyou.com zijn een aantal van onze routes te vinden.

Kano/kayak

We werken samen met Rock and River.

Zij organiseren diverse goede en enthousiast begeleide, outdoor-activiteiten (abseilen, kayak op de Mondego). Ook outdoorbedrijf Transserano verzorgt kayaktochten en andere activiteiten zoals paintball-avonden en uitstapjes naar typische locaties in de streek. Beide organisaties werken met Engelssprekende gidsen.

We verhuren kano’s waarmee je op de riviertjes bij de camping kunt peddelen.


Skiën in de winter

Dit filmpje laat zien hoe mooi het in de winter is.

Bij Portugal zult u niet zo snel aan sneeuw denken, maar toch ook hier is het mogelijk om te skiën op de hoogste berg van de Serra da Estrela, de Torre. Er zijn 6 liften en een aantal pistes. Mocht er geen sneeuw gevallen zijn, dan wordt er met kunstsneeuw een baantje gemaakt.

Paardrijden

We werken samen met collega’s in de buurt die paardrijtochten-en lessen verzorgen.

Parapenten

En voor degenen die het graag vanuit de lucht bekijken, er zijn een (beperkt) aantal mogelijkheden om te parapenten.

Voor al deze mogelijkheden geldt: wij helpen u graag!

 Het afwisselende landschap, de gastronomie, de gastvrijheid en het culturele erfgoed maken dat dit gebied het hele jaar door veel te bieden heeft!